700 leerlingen van Hasseltse sportschool trainen binnenkort in een echte Nicky Vankets

De 700 leerlingen van de GO! Next Sportschool Hasselt beoefenen binnenkort hun sport in een onvervalste Nicky Vankets. Volgens de ontwerper moet de sportoutfit een echt fashionitem worden, gecombineerd met functionaliteit. “Een beetje zoals de high school-jasjes die vroeger zag opduiken in Amerikaanse films zoals Grease.”

Onder de noemer ‘samen gaan we voor goud’, zet de Hasseltse sportschool een samenwerking op met heel wat internationale Limburgse kleppers. Zo zal ondermeer voormalig olympisch kampioene Tia Hellebaut lesgeven aan leerlingen die atletiek doen en gaat Kamp Waes-survivor Stijn Swijns een trainingsexpeditie opzetten als alternatief voor de klassieke bosklassen. 

Limburger en topontwerper Nicky Vankets neemt de sporttenues van de leerlingen onder handen. “Ik was erg verrast door de vraag om voor 700 leerlingen sportkledij te ontwerpen”, lacht de designer. “Het is niet meteen mijn expertise, maar ik zag er wel meteen een uitdaging in. Sportkledij moet functioneel zijn, maar mijn opzet is natuurlijk vooral dat leerlingen hun outfit dragen met trots.”

High school-gevoel

Vankets is zelf alvast enthousiast over zijn ontwerpen. “Ik wil dat vrolijke high school-gevoel creëren, zodat de outfit een echt fashionitem wordt. De outfits zullen er vrijwel allemaal hetzelfde uitzien, ongeacht gender of geslacht. Alleen ben ik wel van plan om de eerste letter van de sporttak in kwestie subtiel in de stof te verwerken, zodat leerlingen in de gang toch kunnen zien wie bij welke groep hoort. En natuurlijk zullen er ook kleine technische verschillen zijn. Een danser of turner beweegt nu eenmaal anders dan iemand die basketbal speelt."

Eind april organiseert de school een modeshow waarin het resultaat wordt getoond, met onder andere oud-leerlingen en topsporters op de catwalk. 

Goud

Onder de slogan 'Go For Gold', rolt de school tal van initiatieven uit. "Naast de experts met wie we gaan samenwerken, steken we ook de website en de gevelbekleding in een nieuw jasje. We werken hard aan de mogelijkheid om een echte topsportmentaliteit waar te maken", besluit directeur Peter Vliegen. 

Meest gelezen