Antwerpen-Noord krijgt groot nieuw buurtpark en sociaal centrum

In Antwerpen-Noord komt er een groot nieuw buurtpark van bijna 700 vierkante meter bij. Er komt ook een nieuw sociaal centrum. Het gaat om het gebied tussen de Kerkstraat en de Constitutiestraat.

In de buurt zijn er nu 3 sociale centra. De stad wil alles bundelen op één plek zodat mensen niet van het kastje naar de muur gestuurd worden. In het sociaal centrum komen diensten van de stad, het OCMW en verschillende welzijnsorganisaties. Ook het Centraal Onthaalbureau, het loket waar nieuwkomers terechtkunnen, krijgt een plek in het nieuwe centrum. Bedoeling is dat iedereen er terechtkan met hulpvragen. Dat kan gaan om financiële steun bij medische kosten, psychologische hulp of een leefloon.

Naast het sociale centrum komt er ook een groot nieuw buurtpark. "Corona heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat iedereen nood heeft aan een groene ruimte en op dat vlak zijn er nog heel wat blinde vlekken. We proberen op deze manier aan die nood tegemoet te komen", vertelt schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (SP.A). De bouwwerken starten eind dit jaar en als alles vlot verloopt, moet het geheel tegen 2024 klaar zijn.

Meest gelezen