Bioboerderij uit Gent blijkt ook cannabisdepot, spilfiguur krijgt gevangenisstraf

In Gent zijn 7 mensen veroordeeld voor drugshandel vanuit een bioboerderij in Sint-Denijs-Westrem. Inspecteurs troffen er honderdduizend euro cash geld, verschillende wapens en 34 kilogram cannabis aan. De hoofdverdachte kreeg een celstraf van 5 jaar, waarvan één jaar effectief. 

Politiediensten voerden op 27 januari 2020 verschillende huiszoekingen uit, onder andere op een bioboerderij in Sint-Denijs-Westrem. In een schuur troffen de inspecteurs 34 kilogram cannabis, meer dan 100.000 euro cash geld, wapens en verschillende soorten harddrugs aan. 

Het parket van Oost-Vlaanderen liet na de huiszoeking 5 personen aanhouden. Uiteindelijk bracht het Openbaar Ministerie 9 personen voor de correctionele rechtbank, onder wie de eigenaar van de bioboerderij en zijn twee zonen. De hoofdverdachte, werd maandag veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar, waarvan één jaar effectief. 

Ook 6 andere betrokkenen werden veroordeeld tot werkstraffen, celstraffen met uitstel en geldboetes voor hun betrokkenheid bij de drugshandel. Twee verdachten werden vrijgesproken. De veroordeelden hebben nu dertig dagen de tijd om in beroep te gaan. 

kasto80

Meest gelezen