Frituristen na inbraakplaag in Zemst en omstreken: "Bij ons valt niets te stelen"

Zondagmorgen werd in maar liefst vijf verschillende frituren, in Zemst, Weerde en Grimbergen, ingebroken. In vier zaken gingen de daders aan de haal met de kassa en lieten ze een spoor van vernieling achter. Hoewel de twee daders door een bewakingscamera gefilmd zijn, is er tot op heden nog geen enkel spoor van hen. Bij de andere frituristen in de buurt zit de schrik er dan ook goed in. 

"Dat is ongelofelijk, vijf frituren in dezelfde nacht, dat kan je niet vatten", zegt Eric Gielis van frituur Eric & Co in Grimbergen. Hoewel de frituur van Erik geen bezoekje kreeg van de daders, zit de schrik er toch goed in. "Tuurlijk heb ik nu ook schrik dat hier ingebroken zal worden", vertelt Eric aan Radio 2 Vlaams-Brabant & Brussel. "Maar veel kan ik er niet tegen doen. Als ik naar huis ga, dan laat ik altijd mijn kassa openstaan, zodat mensen kunnen zien dat er niets te rapen valt. En een alarm plaatsen, ik weet niet of dat helpt. Als ze binnen willen, geraken ze binnen."

   

Volgens mij gaat het eerder om vandalen die alles willen vernielen, want in een frituur valt niets te stelen

Eric Gielis, friturist Grimbergen

Dat de dieven het gemunt hebben op frietkoten, begrijpt Eric niet goed. "Hier valt amper iets te rapen. Wij hebben eigenlijk nooit veel geld in de frituur. Als we naar huis gaan, nemen we ons geld mee. En de meeste mensen betalen elektronisch. Volgens mij gaat het hier meer om vandalisme, want er valt niet echt iets te stelen uit een frituur." 

Meest gelezen