Radio 2

Frituurbende breekt in bij vijf frietkoten: "Geef jullie zelf aan"

Maar liefst vijf frietkoten werden zondagochtend het slachtoffer van inbrekers. In Grimbergen en groot Zemst zorgden ze voor een spoor van vernieling. De daders zijn wel gezien op camerabeelden. En waarschijnlijk gaat het telkens om dezelfde daders, zegt de politie

Zondagavond 6u43. Eigenaar Sonny Soethoudt van frituur Weit in Weerde, een deelgemeente van Zemst, krijgt telefoon dat het alarm is afgegaan in zijn frietkot in de Damstraat. Hij belt meteen zijn schoonvader die vlakbij woont. Die ziet bij aankomst dat de zijdeur is stukgeslagen. Maar een grote buit hebben ze niet kunnen maken, vertelt Sonny. “De daders hebben vooral rommel gemaakt. Ze haalden de kassa open, maar veel geld zat daar niet in. Weinig frituuruitbaters laten ’s nachts nog cash geld in hun zaak.” De uitbater heeft wél camera’s hangen, en die hebben de daders kunnen filmen. “Eén van hen was zelfs niet gemaskerd en komt met zijn gezicht goed in beeld”. 

Frietbende

Wat verderop van frituur Weit is FrietJess, in Perk. Amper tien minuten later, slagen inbrekers daar ook toe. De daders gaan er aan de haal met de kassa en ook de digitale kassa,  waardoor de zaak niet kan openen.  Ook bij twee andere frietkoten in Grimbergen wordt ingebroken. De politie de zone Kastze (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst) vermoedt dat het om dezelfde daders gaat. Een frietbende dus. 

Opmerkelijke oproep

Korpschef Filip Van Steenbergen heeft er goede hoop op om de daders te vinden. “We hebben bruikbare sporen en  gaan met het parket samenzitten om te bekijken of er een link kan worden gelegd tussen de inbraken en of we een gezamenlijk dossier kunnen aanmaken. Bij de ene was de buit al wat groter dan bij de andere.” De korpschef heeft wel nog een opmerkelijke oproep aan de daders. “Die mogen zich altijd komen aanbieden bij ons. Je weet maar nooit dat ze na een nachtje slapen toch berouw tonen.”

Radio 2

Meest gelezen