Schepen Johan Schraepen met de oorkonde

Arbeiders vinden oorkonde in geheimzinnige holle ruimte in muur gemeentehuis Zonhoven

In Zonhoven hebben arbeiders tijdens renovatiewerken aan het gemeentehuis een verborgen nis gevonden met daarin een oorkonde. Die zat verstopt achter de symbolische eerste steen die daar in 1970 door de toenmalige burgemeester was ingemetseld.

"Bij het verwijderen van de eerste steen waarop de oprichtingsdatum van het gemeentehuis staat, is er achter de steen een holte ontdekt" zegt schepen Johan Schraepen. "Daarin zat een gegalvaniseerde buis en toen we die openden, zat er een oorkonde in met een mooie tekst. Er staat ook op wie er allemaal aanwezig was, en ook iets over de historiek van het gemeentehuis."

"Het was een complete verrassing" gaat Schraepen verder. "Het perkament is heel mooi bewaard gebleven. Wat we er mee gaan doen moeten we nog bekijken, maar misschien gaat het wel naar de heemkundige kring, maar het kan ook zijn dat we het terugplaatsen."

Meest gelezen