Grote spoor- en infrastructuurwerken in Hasselt en omgeving vanaf 3 april

Van 3 tot en met 25 april voert Infrabel grote spoor- en infrastructuurwerken uit in Hasselt en omgeving. Tijdens deze werken zorgt de NMBS voor een alternatieve treindienst voor de reizigers.

Spoorwegbeheerder Infrabel spreekt zelf over een gigantisch spoorwerf die op 4 april start en tot en met 25 april zal duren. De meeste werken situeren zich in en rond Hasselt: "Er zijn de werkzaamheden in het station zelf, maar ook in de buurt is er de vernieuwing en de aanpassing van de sporen, zegt Frederic Petit van Infrabel. "Zo wordt er de bocht van spoorlijn naar Diest aan de in- en uitrit van Hasselt recht getrokken en we voeren ook werken uit aan de voltooiing van het tweede spoor over het Albertkanaal in Kuringen, en ook de seinrichting wordt aangepakt tussen Hasselt, Diest en Aarschot."

Om de hinder te beperken is er gekozen om alle werken zo veel mogelijk te concentreren tijdens de Paasvakantie. Maar dat er hinder zal zijn, is onvermijdelijk. Zo zal de spoorlijn Hasselt-Genk tijdens heel de duur van de werken onderbroken zijn en rijden er vervangbussen. De spoorlijn tussen Hasselt en Diest zal tussen 3 en 25 april dicht zijn. Tussen Hasselt en Aarschot rijden er tussen 3 en 11 april geen treinen. En ook op de spoorlijn Hasselt- Heusden-Zolder-Leopoldsburg is er hinder. Reizigers controleren best even de online routeplanner van de NMBS.

Meest gelezen