Kinderdagverblijf in abdij van Averbode

Vanaf volgende week opent er een kinderdagverblijf binnen de muren van de abdij van Averbode. De crèche komt er in de lokalen waar vroeger de kinderbladen Zonnekind en Zonnestraal werden gemaakt.  Kinderdagverblijf Het Honingbeertje moest verhuizen uit buurgemeente Veerle-Laakdal en heeft nu onderdak gevonden in Averbode.

Vanaf 22 maart komt er een kinderdagverblijf in de abdij van Averbode. De crèche Het Honingbeertje moest verhuizen uit buurgemeente Veerle-Laakdal en kan nu terecht in de vroegere lokalen van de kindertijdschriften Zonnekind en Zonnestraat in Averbode. Die lokalen stonden leeg en worden nu heringericht. 

Binnen de abdijmuren is het veilig voor de kinderen

"Binnen de abdijmuren wordt de rust en de veiligheid voor de kinderen gegarandeerd", zegt verantwoordelijke Annelore Eyckmans van Het Honingbeertje. "We hebben een eigen tuintje op het binnenplein, het is er echt prachtig. De abdij stond er ook meteen voor open, ze vinden het concept heel fijn. De buren van de uitgeverij zijn ook heel blij met onze komst omdat ze ook hun boeken kunnen tentoonstellen in de opvang. En ook de paters van de abdij zijn vooralsnog enthousiast", besluit Annelore Eyckmans. Volgende maandag gaat Het Honingbeertje open.

Meest gelezen