Radio 2

Kleinzoon blaast limonaderecept van opa uit jaren 60 nieuw leven in: "Ik heb er 2 jaar keihard aan gewerkt"

Dankzij Bram Algoet uit Kortrijk is het West-Vlaamse frisdrankmerk Puckolo terug van weggeweest. Hij blies het recept van zijn opa nieuw leven in. "Ik heb er 2 jaar keihard aan gewerkt", zegt hij. "Deze week kan ik eindelijk de eerste bakken Puckolo-limonade aan de groothandel leveren."

De Puckolo-limonade, ontwikkeld door de grootvader van Bram Algoet, was in de jaren zestig een gigantisch succes. Maar in 2006 eindigde het verhaal, toen de limonadefabriek in Heule-Watermolen over de kop ging.  “Maar net als bloed kruipt blijkbaar ook limonade waar het niet gaan kan”, lacht Bram Algoet.

De Kortrijkzaan werkte al meer dan 10 jaar als professioneel designer bij een marketingbedrijf, toen hij 2 jaar geleden het roer omgooide en alles op de herlancering zette van de Puckolo. “Ik heb er sindsdien keihard aan gewerkt en ik mag zeggen dat mijn Puckolo precies smaakt zoals de limonade van mijn grootvader. Gelukkig kreeg ik hulp van een brouwer die nog in de oude Puck-fabriek gewerkt heeft."

Mijn Puckolo smaakt precies zoals de limonade van mijn grootvader

Limonademaker Bram Algoet

Oude fabriek

De oude fabriek in Heule-Watermolen is al een tijdje verdwenen. "In 2012 werd er een nieuwe woonwijk op gebouwd", zegt Algoet. "De productie gebeurt dus voorlopig in een Oost-Vlaamse limonadefabriek. Maar als de verkoop goed loopt, wil ik een eigen fabriekje opstarten.”

“Ik kreeg wel al een telefoontje van enkele bewoners van de "Puckwijk" met de vraag of ze een aantal bakken Puckolo-limonade konden bestellen voor hun volgende wijkfeest. Heel wat mensen kennen het drankje nog van vroeger. Dat deed me wel iets."

Droomjob

Puckolo wordt gemaakt op basis van vruchtenpulp. Algoet concentreerde zich op twee smaken: citroen en sinaasappel. “Als jonge snaak dwaalde ik veel rond in de bottelarij en productieruimtes van de oude fabriek. Sindsdien was limonademaker worden mijn ultieme droomjob. En nu lijkt het langzaamaan te lukken, dankzij de oude recepten van mijn grootvader."

Radio 2

Meest gelezen