Foto: Manu Claes

Kraampjes basiliek Scherpenheuvel weer open: "Mensen nood om naar buiten te komen"

Het seizoen van de kraampjes aan de basiliek van Scherpenheuvel is van start gegaan. Onder strikte coronamaatregelen kunnen bezoekers genieten van souvenirs, heiligenbeeldjes, snoep en streekproducten. En daar hebben de inwoners echt wel nood aan, zegt burgemeester Manu Claes (CD&V)

Burgemeester Manu Claes is een tevreden man. Het seizoen van de kraampjes mag gewoon doorgaan. En dus kunnen bezoekers vanaf vandaag 15 maart tot en met 15 november snuisteren langs het marktje aan de voet van de basiliek. "Uiteraard moet iedereen zich aan de coronamaatregelen houden. Zo kan je de kraampjes maar afgaan in één richting, en is een mondmasker verplicht, zowel voor bezoekers als uitbaters." 

In totaal zijn er acht kraampjes, al zullen die er vandaag nog niet allemaal zijn. "Alle kraampjes staan opgesteld, maar ze zullen nog niet allemaal open zijn. Maar ik verwacht tegen volgend weekend van wel." 

We zijn blij dat er iets te doen is, dat we naar buiten mogen 

Zowel burgemeester Claes als de inwoners zijn opgelucht dat de kraampjes mogen opengaan. Zeker in deze coronatijden. "We zijn blij dat we terug kunnen opstarten. Er is zo weinig te doen, zeker nu de horeca nog steeds gesloten is. Mensen zijn blij dat ze naar buiten kunnen gaan. We zien dat ook op onze wekelijkse markten in Scherpenheuvel en Averbode. Inwoners zijn blij dat er iets te doen is. En dat is ook zo voor de kraampjes aan de basiliek."

Meest gelezen