Ouders van basisschool De Zeeboon Vlissegem

Laatste schooltje in Vlissegem gaat na 150 jaar dicht 

Ouders van de school De Zeeboon in Vlissegem bij De Haan zijn er niet over te spreken dat het schooltje dichtgaat. Het is het enige schooltje in het dorp en het bestaat al 150 jaar. Er zitten zo'n 40 kinderen, maar de gebouwen zijn in slechte staat. Daarom besliste het schoolbestuur in De Haan om het te sluiten.

Vrijdag liet het schoolbestuur van de Zeeboon in Vlissegem weten dat het schooltje dicht gaat. De ouders vielen uit de lucht, schrijven ze in een open brief aan het schoolbestuur : "Met veel verbijstering vernamen we op vrijdagnamiddag 12 maart na schooltijd het trieste nieuws. Jullie namen als schoolbestuur een éénzijdige beslissing, zonder enig voorafgaand overleg. Naar aanvoelen van de ouders is deze beslissing ondoordacht en onzorgvuldig gemaakt."

Kinderen moeten dichtbij naar school kunnen gaan

De ouders vragen overleg en volledige transparantie van het schoolbestuur, zegt ouder Koenraad Janssens: "Het is leuk voor de kinderen dat ze in eigen omgeving naar school kunnen gaan. Ook voor de sociale cohesie van het dorp is het heel belangrijk. Als nieuwe inwijkeling is de school de plaats waar je je buren en omgeving beter leert kennen."

Ouders willen helpen leerlingen ronselen

De kinderen kunnen wel terecht in de hoofdschool in De Haan, maar dat is zo'n 4 km verderop. De ouders vragen nu om een gesprek met het schoolbestuur om de school in Vlissegem open te houden: "We kunnen helpen leerlingen ronselen en ook helpen bij subsidiedossiers om de school te renoveren", stelt ouder Koenraad Janssens voor. 

Meest gelezen