Radio 2

Lijnbus belandt in gracht in Torhout: bestuurder in shock, passagier lichtgewond

Een busbestuurder van De Lijn is vanmorgen met zijn voertuig in een gracht in Torhout beland. De enige passagier op de bus raakte lichtgewond. De bestuurder was niet gewond, maar wel in shock. De bus is vernield en een elektriciteitspaal knakte af.

De busbestuurder reed van Kortemark in de richting van Torhout, maar plots liep het mis. De bus belandde in de gracht en kwam tot stilstand tegen een boom. "Toen wij aankwamen, was iedereen al uit de bus", zegt majoor Frank Vanhixe van de brandweerpost in Gistel. "De bestuurder bleef ongedeerd, maar de passagier liep door de klap wat lichte verwondingen op."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Even verstrooid

"Het ongeval gebeurde erg snel", zegt de busbestuurder in shock. "Ik was er even met mijn gedachten niet bij, nadat ik enkele dagen geleden slecht nieuws te horen heb gekregen. Voor ik het wist, reed ik de baan af. Ik ben dankbaar dat de menselijke tol beperkt gebleven is."

De Lijnbus wordt getakeld en liep onherstelbare schade op.

Meest gelezen