Coronawandelen en fietsen beu? Tijd om de step te proberen 

In Oudsbergen is Albert Mergeay gestart met een stepclub. Hij heeft de step ontdekt als gezond en fijn alternatief voor wandelen en fietsen. Ze doen wekelijks stepritjes door het Limburgse landschap. Het zijn niet-elektrische steps, dus ze hebben geen motor. 

Steppen, je kent het vast wel nog van in je kindertijd. Maar niets houdt je tegen om die kindertijd te herbeleven met een step voor volwassenen. Het is geen step met kleine wieltjes zoals de meeste E-steps, maar een step met grote banden voor- en achteraan waarmee je ook off road kan gaan. Albert Mergeay uit Oudsbergen kreeg de smaak te pakken en richtte een stepclub op. Hij wil andere mensen motiveren om de sport eens te proberen. Ook fijn: tijdens het steppen kan je het mooie  Limburgs landschap verkennen. 

In het begin is het wat zoeken, maar na een uurtje ben er zo mee weg. 

"Iedereen kan het, het is heel toegankelijk, en daarom ben ik er ook zo enthousiast over", zei Mergeay bij Radio 2 Limburg. "Ik ben zelf al 30 jaar aangesloten bij een sportclub en ik doe conditietraining in Opglabbeek. Ik ben ook al 30 jaar loper, en op een bepaald moment zoek je naar een alternatief om je knieën minder te belasten."

Maar is het ook makkelijk om te leren? "Het is dus de kunst om tussen vijf à tien swings te wisselen van been. In het begin is het wat zoeken, maar na een uurtje ben er zo mee weg. Je weet dan zelfs niet meer dat je gewisseld  bent van been. Als je erg sportief stept haal je snelheden rond 20 km/u, maar ik step meestal 15 à 18 km/u. Dat is het mooie eraan, je doet het gewoon op je eigen niveau, snel of langzaam, verre ritten of korte ritten... Het maakt niet uit, als je maar beweegt."

Initiatieles

De stepclub heeft enkele trips uitgestippeld in Oudsbergen en in de omgeving van de Duinengordel waar je kan steppen door weides, bossen, heide en duinen. Onder het motto "Samen uit, samen thuis" wil Mergeay mensen helpen hun conditie op te bouwen. Op 20 en 27 maart kan je alvast meedoen aan een initiatieles. Zin om te leren steppen? Inschrijven kan via deze website. 

Meest gelezen