Lockdown in asielcentrum Bevingen in Sint-Truiden morgen opgeheven: “De kinderen kunnen opnieuw naar school”

De lockdown in het asielcentrum in Sint-Truiden wordt vanaf morgen opgeheven, dat gebeurt na overleg met de stad. 3 weken geleden brak er corona uit, waardoor zo'n 400 mensen in het centrum moesten blijven en niet naar buiten konden. Nu zijn de besmettingen onder controle.

Het leven in het asielcentrum zal vanaf morgen opnieuw zijn gewone gang gaan. Drie weken lang zaten zowat 400 mensen opgesloten in het centrum en konden de bewoners het domein niet meer verlaten. Op dit moment zijn er nog maar 5 gezinnen in isolatie, waardoor de maatregelen versoepeld kunnen worden. 

Mieke Candaele van Fedasil: “Vanaf morgen wordt het leven in het asielcentrum in Sint-Truiden opnieuw normaal. Dat betekent dat de bewoners het centrum opnieuw vrij in en uit mogen. De asielzoekers die werken, mogen opnieuw naar het werk en ook heel belangrijk is dat de kinderen vanaf dinsdag weer naar school kunnen.”

Meest gelezen