Radio 2

Minister van Onderwijs Ben Weyts laat haren knippen door kapster in opleiding in Kortrijk

Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), heeft vanmorgen zijn haren laten knippen in het Centrum Leren en Werken in Kortrijk. Dat deed hij omdat de leerlingen van het buitengewoon onderwijs en het deeltijds beroepsonderwijs vanaf vandaag weer voltijds les mogen volgen op school.

Geen coronacoupe meer voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Hij ging vanmorgen in de kappersstoel van het Centrum Leren en Werken in Kortrijk zitten. Weyts bracht de leerlingen en leerkrachten daar een bezoekje. Want vanaf vandaag mogen ze weer voltijds les volgen op school. "En dat is belangrijk voor de praktijkopleidingen", zegt hij."

"We willen contactonderwijs stap voor stap opnieuw mogelijk maken. Als we dan keuzes moeten maken, kiezen we eerst voor buitengewoon secundair onderwijs en deeltijds beroepsonderwijs. Daar zitten jongeren die maar enkele dagen per week naar school gaan en uitermate afhankelijk zijn van praktijkvakken. Een beroep als kapper kan je niet deftig leren vanachter je computer", besluit de minister van Onderwijs.

Radio 2

Meest gelezen