Nog eens 1.000 extra deelsteps in stad Antwerpen: "beter verspreiden en kijken of er extra vaste parkeerplekken kunnen komen"

De stad Antwerpen heeft er weer een nieuwe speler bij die elektrische deelsteps aanbiedt: Lime zal 1.000 steps voorzien in de stad. Samen met de steps van Poppy en Bird komt het totaal nu op ongeveer 2.500. "We hebben wel uitdrukkelijk gevraagd om voor een goede spreiding te zorgen", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Antwerpen wil nog meer mensen overtuigen om de auto aan de kant te laten staan, zeker in de binnenstad, en daarom komen er nu nog eens 1.000 elektrische deelsteps bij. "Ze worden goed gebruikt en er blijft vraag naar", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). 

Er waren al twee andere aanbieders, Poppy en Bird, die samen ook al zo'n 1.500 deelsteps hebben in de stad. Worden het er dan niet te veel? "We hebben de afspraak met alle aanbieders dat we het gebruik goed opvolgen en dat we de aantallen zullen verminderen als er te weinig vraag is", verzekert Kennis. "We hebben ook gevraagd om voor voldoende spreiding te zorgen, zodat er bijvoorbeeld ook genoeg steps buiten de ring staan."

We bekijken of er ook in de historische binnenstad vaste parkeerplekken kunnen komen voor de deelsteps, zoals die er al zijn op de De Keyserlei

schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA)

Er komen ook wel eens klachten over overlast van de deelsteps, omdat ze vaak her en der worden achtergelaten. "We bekijken daarom of er net zoals op de De Keyserlei een aantal vaste parkeerplekken kunnen komen voor de steps in de historische binnenstad", zegt Kennis. "Zo kunnen ze niet meer zomaar onoordeelkundig achtergelaten worden."

Meest gelezen