Politie Merchtem en omstreken richt speciaal team op voor dieren

De politiezone AMOW, dat zijn de gemeenten Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel, is gestart met een politieteam voor dieren. Vijf inspecteurs zullen zich onder andere bezig houden met dierenverwaarlozing.  Per jaar krijgt de politiezone 1200 oproepen binnen over dieren. Een apart team is dus zeker nodig. 

Bij de politiezone AMOW, dat zijn de gemeenten Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel, komen jaarlijks zo'n 1200 oproepen binnen over dieren. Daarom besliste de zone om een apart team rond dieren in het leven te roepen.  Ze volgt hiermee het voorbeeld van Dilbeek en TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke), waar al dergelijke ploegen actief waren. De ploeg bij de zone AMOW bestaat uit vijf inspecteurs die zich zal specialiseren in dierenwelzijn of dierenverwaarlozing.  

De vijf inspecteurs volgden al verschillende opleidingen en gaan onder andere ook plaatsbezoeken doen. "Bijvoorbeeld voor een omheining die moet nagekeken worden als een hond blijft uitbreken", zegt inspecteur Annelies De Brandt.  "Of een eigenaar die op vakantie vertrekt en zijn huisdier zomaar achterlaat.  Dat is schrijnend om zien.  Maar met ons team zoeken we altijd mee naar oplossingen",  besluit een gemotiveerde De Brandt. 

Meest gelezen