Pompbediende Maria (88) gaat na 64 jaar met pensioen: "Ik werk graag en ik kan de mensen niet missen"

Vandaag is het de laatste werkdag van Maria Van Hemel, de pompbediende van Garage Dankers in Herentals. Maria is 88 en werkte maar liefst 64 jaar in het tankstation. "Volgens de mensen van Total ben ik de oudste in Europa, dit hadden ze nog nooit gezien", vertelt Maria trots bij Radio 2 Antwerpen.

Het tankstation in Herentals staat vol met bloemen, kaartjes en tekeningen van klanten. Maria Van Hemel heeft duidelijk een indruk nagelaten op de mensen. Als de bel ging, stond ze meteen aan de pomp om te helpen. "Ik deed mijn job echt graag", vertelt ze. "Er komen veel mensen langs waar je echt plezier van hebt. Ik ben zo lang blijven werken omdat ik ze echt niet kon missen."

"Mensen vertelden me ook vaak over hun miserie, en ik probeerde ze dan te helpen. Dat is beter dan dat ze jou moeten helpen. Ik heb met niemand problemen gehad. Je moet altijd maar denken dat je zelf niet volmaakt bent, en je mag dat van een ander ook niet verwachten. Dan heb je geen problemen."

Volgens de mensen van Total ben ik de oudste pompbediende van Europa, dit hadden ze nog nooit meegemaakt

Maria Van Hemel

Maria kreeg niet alleen veel kaartjes en bloemen, ze kreeg ook een brief van Total, en die heeft haar ook geraakt. "Ze zeiden dat ze dit nog nooit hadden meegemaakt, en dat ik de oudste pompbediende van Europa ben. Ze hebben me ook uitvoerig bedankt."

"Ik ga het missen dat ik geen praatjes meer kan doen aan de pomp en dat ik de kinderen geen lolly meer kan geven, maar het is goed geweest", zegt Maria. "Het feit dat er één van de vaste medewerkers is gestorven, heeft ook meegespeeld in mijn beslissing om te stoppen. Hij werkte hier 40 jaar en hij hielp me veel. Zijn overlijden is hard aangekomen."

Het is niet enkel de pompbediende die er vandaag mee stopt, ook het tankstation verdwijnt. Maria blijft voorlopig wel op dezelfde plek wonen, aan het tankstation.

Meest gelezen