Schooluitstappen mogen weer... maar klassen zijn nog niet overal welkom

Vanaf vandaag mogen scholen weer op daguitstap, maar op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen worden nog geen klassen ontvangen. In de Antwerpse zoo en dierenpark Planckendael zijn scholen al wel welkom. In onder meer het Fort van Breendonk en Pakawi Park in Olmen is dat pas na de Paasvakantie het geval. Technopolis in Mechelen start na die vakantie met testweken, zegt het op Radio 2 Antwerpen. 

"We gaan twee weken met een aantal scholen en klassen uittesten, hoe we zulke groepen coronaveilig kunnen ontvangen", zegt Ester Blockx van Technopolis in Mechelen op Radio 2 Antwerpen. "Normaal kunnen scholen ook shows, workshops en eventueel educatief materiaal bij hun bezoek boeken, maar nu kunnen ze enkel de tentoonstellingsruimte bezoeken."

Na die twee weken zullen de bezoeken geëvalueerd worden en zal er bekeken worden wat er in mei en juni mogelijk wordt.  Ook in het Fort van Breendonk en het Pakawi Park in Olmen starten ze nog niet meteen met schooluitstappen. Daar zijn de scholen pas na de paasvakantie welkom.

De Zoo van Antwerpen en het Mechelse dierenpark Planckendael ontvangen vandaag wel al scholen. Voor de komende weken hebben meer dan 150 klassen een reservatie gemaakt bij één van de twee dierenparken.

In het technologisch doecentrum Robotland in Essen hebben zo'n 10 tot 15 scholen al een bezoek gereserveerd. Daar blijft het nog rustig.

Binnenspeeltuin Speelstad in Wechelderzande (Lille) hoopt op 1 april open te gaan, maar denkt eerder aan 1 mei. 

Meest gelezen