BEKIJK - Slechtvalk in Oudenaarde heeft derde ei gelegd

Het slechtvalkenkoppel in de toren van de Sint-Walburgakerk in Oudenaarde heeft een derde ei gelegd. Het tweede ei kwam er 3 dagen geleden. Dat was later dan verwacht, want het eerste ei dateerde van afgelopen zondag en normaal gezien volgt het tweede 1 dag later. Zo'n 7.000 mensen hebben het leggen van het eerste ei live gevolgd via een camera bij het nest. Net zoals vorig jaar verwacht Gunther Groenez van Natuurpunt in totaal 4 eieren. 

Het koppel slechtvalken in Oudenaarde wordt al jaren gevolgd en heeft ook al verschillende succcesvolle broedpogingen achter de rug. Gunther Groenez van Natuurpunt: "Ula, het vrouwtje, is een perfecte moeder en Han, het mannetje, is een heel goede huisvader. Op het eerste jong is het nog even wachten. Normaal gezien legt een slechtvalk 4 eieren. Pas als het derde ei gelegd is, begint het vrouwtje te broeden en dan is het nog 32 dagen wachten". Vorig jaar heeft het koppel vier jongen grootgebracht die alle vier zijn uitgevlogen.

Herbekijk hier de komst van het eerste ei

Volg hier de live webcam van in het nest

Volg hier de live webcam van buiten het nest

kasto80

Meest gelezen