Stad Antwerpen start nieuwe campagne tegen racisme en discriminatie: "Allemaal anders, allemaal Antwerpenaar"

Het stadsbestuur van Antwerpen lanceert een nieuwe campagne waarmee het de strijd aanbindt tegen racisme en discriminatie. Met deze campagne wil het duidelijk maken dat Antwerpen een inclusieve stad is waar iedereen welkom is. "Wat ook je seksuele geaardheid of geloofsovertuiging is, we zijn allemaal anders en allemaal Antwerpenaar", zegt schepen Claude Marinower (Open VLD) op Radio 2 Antwerpen.

De stad Antwerpen lanceert de campagne in aanloop naar de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. In het straatbeeld zullen 25 portretten van verschillende Antwerpenaren hangen. "Daarnaast duiken er in de stad spiegels op zodat Antwerpenaren als het ware zelf mee het gezicht van de boodschap kunnen worden", vertelt schepen Claude Marinower (Open VLD).

"We vragen voorbijgangers om letterlijk in de spiegel te kijken en zichzelf 2 vragen te stellen: durf jij helemaal jezelf zijn én geef jij anderen de ruimte om zichzelf te zijn? Die tweede vraag is minstens even belangrijk als de eerste, want ervoor zorgen dat elke inwoner zich écht Antwerpenaar voelt, dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal", zegt schepen voor Gelijke Kansen Karim Bachar (SP.A).

Aan de campagne is ook een website gekoppeld waarop je de verhalen van diverse Antwerpenaren kan lezen en meer informatie kan terugvinden.

Meest gelezen