Sven Pichal (Radio 2) roept Europese radio’s op "You’ll never walk alone" te draaien: "Verbinden meer dan ooit nodig"

"De inspecteur" Sven Pichal van Radio 2 roept alle Europese radiostations op om komende vrijdag om 8.45 uur "You'll never walk alone" van Gerry & The Pacemakers te draaien. Op 20 maart 2020, bij het begin van de coronacrisis, deden 180 radiostations dat al eens, toen een idee van de Nederlandse 3FM-dj Sander Hoogendoorn, en dat wil Pichal graag overdoen.

Na een jaar wegen de coronamaatregelen voor ons allemaal flink door. “Misschien een ideaal moment om opnieuw te verenigen met muziek”, zegt Sven Pichal. “Want die laatste loodjes wegen voor ons allemaal flink door."

Sven daagt Europa uit

 

Daarom daagt Sven Pichal van Radio 2 de Nederlandse Sander Hoogendoorn en de rest van Europa uit.

“Laat ons vrijdag opnieuw voor zo’n schitterend radiomoment gaan. Zodat luisteraars in heel Europa even kunnen stilstaan bij de moeilijke, maar ook de mooie en warme momenten van dit voorbije coronajaar. Laat ons op vrijdag 19 maart opnieuw iedereen via de radio met elkaar verbinden, over de grenzen heen!”

Vlaamse radiocollega's doen mee!

 

Ondertussen zijn de Vlaamse radiocollega’s van Pichal al mee op de kar gesprongen. Ruth Joos van Radio 1, Sander De Keere van Klara, Michèle Cuvelier van Studio Brussel en Peter Van de Veire van MNM doen alvast mee. Ook zijn commerciële collega’s kon Sven Pichal al overtuigen. “De ochtend-dj’s van Nostalgie, NRJ, Qmusic, Joe en Willy hebben me ook al beloofd nu vrijdag ‘You’ll never walk alone’ te draaien om kwart voor negen.”

Dat de radio meer dan ooit verbonden heeft het afgelopen coronajaar is alle radiocollega’s opgevallen. “Onze luisteraars reageerden nog nooit zo massaal via onze app en konden steun en kracht vinden in de verhalen van elkaar. Radio is duidelijk nog altijd hét medium bij uitstek om mensen te verbinden”, voegt Michèle Cuvelier van Studio Brussel er nog aan toe.

Ook lokale radio's kunnen meedoen uiteraard. Interesse? Laat het ons weten via info@radio2.be.

Meest gelezen