Twee scholen in Landen op slot door corona-uitbraak

Twee scholen in Landen gaan voorlopig een week dicht als gevolg van een corona-uitbraak. Het gaat over Basisschool Hof Pepijn en kleine broer wijkschool 't Pepijntje. In totaal legden 33 leerlingen een positieve test af. Ook een leerkracht en een stagiaire raakten besmet. Eerder moesten al enkele klassen in quarantaine. Het virus heeft zich dan toch verspreid over de scholen, vermoedelijk via broers en zussen. Dat denkt het stadsbestuur op basis van de testen.

“We hadden al drie klassen in de basisschool en twee klassen in de wijkschool in quarantaine geplaatst, maar het virus blijft zich verder verspreiden in de school." Dat zegt directeur Tim Stiers, die zelf ook in quarantaine zit door een besmetting van één van zijn gezinsleden. Momenteel staat de teller van besmette leerlingen op 33.  Ook een leerkracht en een stagiaire zijn besmet. "Vandaag nemen we een dag om ons organisatorisch te regelen en vanaf morgen start het afstandsonderwijs", verklaart de directeur. In totaal zitten nu 535 leerlingen en 60 personeelsleden thuis.

Twee weken geleden had ik nog de stille hoop dat we besmettingsvrij konden blijven.

Burgemeester Gino Debroux

Bijkomende maatregelen

"Door de testen kunnen we zien dat het virus zich verspreidde tussen broers en zussen", vertelt burgemeester Gino Debroux (L'anders). De 33 besmettingen waren reden genoeg om de twee scholen voorlopig te sluiten. "Dat hebben we samen met de crisiscel besloten. Voorlopig blijven de twee scholen een week gesloten", zegt Debroux. "We hebben vanochtend besloten om een mobiel testteam in te schakelen. Donderdag zullen die alle leerlingen testen en dan bekijken we of andere maatregelen nodig zijn."

De burgemeester vraagt aan de betrokken gezinnen om in quarantaine te blijven tot alle testresultaten bekend zijn.  Zo hoopt hij dat Landen snel weer verlost is van de coronapiek. "Twee weken geleden had ik nog de stille hoop dat we besmettingsvrij konden blijven. Zo zie je maar dat het heel snel kan gaan."

Meest gelezen