Wegen en Verkeer

Aanleg spitsstrook op E314 tussen Wilsele en Aarschot zorgt voor hinder

Vandaag beginnen op de E314 tussen Wilsele en Aarschot grote onderhoudswerken. De snelweg krijgt een spitsstrook richting Limburg om de verkeersdrukte te verlagen.  In eerste instantie blijft de hinder beperkt, maar tijdens de zomermaanden zal die wat groter zijn.  De werken zullen bijna 33 miljoen euro kosten en moet de snelweg klaarstomen voor de toekomst.

De voorbereiding voor de nieuwe spitsstrook is al een tijdje aan de gang. Sinds april vorig jaar verbreedt Wegen en Verkeer het viaduct van Wilsele. Vanaf vandaag tot eind juni komen er 28 nieuwe pechhavens. Dit zijn stroken langs de snelweg waar voertuigen met pech naar kunnen uitwijken zonder het verkeer te hinderen.  Daarnaast worden  ook signalisatieportieken geplaatst. 

Verkeershinder

Vanaf begin juli krijgt het wegdek een opknapbeurt en beginnen de werken aan de spitsstrook echt. Dan zal de hinder ook een stuk groter worden, want het verkeer moet er in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. De snelheid zal er ook beperkt zijn tot 50 kilometer per uur.  Ook de op- en afrit van Holsbeek zal een week afgesloten worden voor werkzaamheden.  Wegen en Verkeer verwacht dat de werken in de loop van september klaar zullen zijn.

Veiliger en vlotter verkeer

"Die ingrepen zijn allemaal nodig om de verkeersdrukte richting Limburg te verlagen", zegt minister Lydia Peeters (Open VLD). "De extra rijstrook zal van voor het viaduct tot helemaal aan de afrit in Aarschot lopen. Wanneer de drukte op de snelweg toeneemt, geven de digitale borden boven de rijweg aan dat de extra rijstrook gebruikt kan worden”, verklaart ze.  "De spitsstrook zal zorgen voor een vlottere avondspits richting Limburg. De werken kosten bijna 33 miljoen euro."

Meest gelezen