Voyeur die Gentse studentes filmde moet niet naar de cel maar wel verplicht naar de therapeut

Een student uit het Gent heeft een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar gekregen nadat hij naaktbeelden heeft gemaakt van 12 vrouwen in de douches van een studentenhome. Hij moet voorlopig niet naar de cel, maar kreeg wel strenge voorwaarden. Zo moet hij therapie volgen en moet hij zijn huidige of toekomstige partner(s) over de feiten vertellen. 

Twee jaar geleden stapte een jonge vrouw naar de politie omdat ze een man had betrapt die haar stiekem probeerde te filmen in de douche. De feiten speelden zich af in een studentenhome aan universiteit in Gent. Speurders namen de gsm en de computer van de verdachte in beslag en ontdekten meer beelden. De man bekende dat hij al een jaar nietsvermoedende vrouwen filmde in de douches. Het parket identificeerde tien slachtoffers. 

Ook foto's van slapende vrouwen

Het parket bracht de verdachte vorige maand voor de rechtbank. Daar moest hij zich verantwoorden voor de douchebeelden en voor het nemen van naaktfoto’s van twee slapende vrouwen. De correctionele rechtbank van Gent legde hem vandaag een celstraf van 2 jaar op, met probatie-uitstel. Hij moet voorlopig dus niet naar de cel, maar zal zich de komende 5 jaar wel aan een hele reeks voorwaarden moeten houden. 

Verplichte therapie

De man mag nu geen nieuwe strafbare feiten plegen en moet contact houden met de justitieassitent. Hij moet ook verplicht therapie volgen voor zijn psychoseksuele problematiek. Daarnaast moet hij zijn huidige of eventuele toekomstige partner(s) op de hoogte brengen van zijn situatie. Hij heeft nu 30 dagen de tijd om beroep aan te tekenen. 

kasto80

Meest gelezen