Radio 2

Weg in Eeklo in zo'n slechte staat dat auto’s er trager moeten rijden: "Het moet voor de veiligheid"

Stad Eeklo verlaagt de snelheidslimiet van 70 naar 50 kilometer per uur op de Tieltsesteenweg omdat de baan er in te slechte staat is en herstellingswerken nog even op zich laten wachten. 

In Eeklo zullen chauffeurs wat trager moeten rijden op de Tieltsesteenweg omdat de staat van de weg er te slecht is. Pas tijdens de paasvakantie, binnen ongeveer een maand, kunnen er herstellingswerken starten. Tot die tijd gaat de maximumsnelheid op een deel van de weg naar beneden van 70 naar 50 kilometer per uur. “We nemen deze veiligheidsmaatregel na veel klachten, in de paasvakantie wordt de weg hersteld”, vertelt schepen Christophe De Waele (Open VLD). Eeklo investeert 150.000 euro om de weg opnieuw wat berijdbaar te maken. 

Weg overgenomen van provincie

De weg zal later nog grondiger aangepakt worden want er zijn voortdurend problemen. Eeklo nam de Tieltsesteenweg enkele jaren geleden over van de provincie. “Sindsdien gaat het van kwaad naar erger”, zegt De Waele. “Daarom komt er een totale heraanleg met een tweerichtingsfietspad langs de vaart”, belooft de schepen nog. 

kasto80

Meest gelezen