agentschap wegen en verkeer

Werken afrittencomplex E40 in Aalter gaan volgende fase in: afrit E40 richting Gent dicht

De rotonde bij het op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter moet opnieuw aangelegd worden, omdat er beton van slechte kwaliteit is gebruikt. Vandaag start de tweede fase van de werken die op 15 maart zijn herbegonnen. Nu gaat de afrit van de E40 richting Gent dicht.

Wie in de buurt komt van het oprittencomplex E40 in Aalter, moet rekening houden met files en omleidingen. De werken gebeuren in drie fasen.  Een eerste fase startte half maart en is vroeger dan voorzien afgelopen. Op 2 april begint een tweede fase.

Omleiding

De aannemer heeft eerst het zuidoostelijk deel van de rotonde aangepakt.  Nu is het noordoostelijke deel aan de beurt. De Tieltsesteenweg wordt volledig onderbroken. Ook de op- en afrit Aalter richting Gent gaan dicht. 

Verkeer dat de afrit Aalter richting Gent wil nemen moet omrijden via Oostkamp (E403) voor het verkeer richting Tielt/Ruiselede. Verkeer dat vanaf de afrit richting Aalter/Maldegem wil moet via Nevele.

Verkeer naar de oprit Aalter richting Gent rijdt lokaal om via Brouwerijstraat.

Het verkeer op de N37 moet omrijden. Verkeer van de N44 richting Tielt of naar de E40 rijdt om via de steenweg op Deinze. Het verkeer van de N37 naar N44/E40 rijdt om via de N35 en N409.

Tegen half mei, twee weken vroeger dan voorzien, zal de grootste hinder voorbij zijn. Eind mei zijn de werken volledig klaar.  

Meest gelezen