Werken voor veiligere Naamsepoort in Leuven van start

In Leuven start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken om het kruispunt aan de Naamsepoort veiliger te maken. De werken gaan wel voor de nodige hinder zorgen en het Agentschap vraagt om de werfzone zoveel mogelijk te vermijden.

In Leuven gaan vandaag werken van start aan de Naamsepoort.  "Het is de bedoeling dat het kruispunt veiliger gemaakt wordt voor de actieve weggebruiker", zegt Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters.  Maar de werken zullen wel voor de nodige hinder zorgen.  Fietsers en voetgangers zullen hier en daar een omleiding moeten volgen. Automobilisten zullen dan geen gebruik kunnen maken van alle rijstroken en dat zorgt dan weer voor langere wachttijden. 

Meer ruimte voor fietsers

De Naamsepoort is één van de drukste kruispunten  van Leuven en op drukke momenten zorgt dat onder meer voor fietsfiles.  "Daarom gaan we meer ruimte creëren voor die fietsers en ook voor voetgangers", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer.  "We gaan de verkeerssituatie voor hen veiliger maken door de verkeerslichten te vernieuwen en door hier en daar verkeerslichten te plaatsen en portieken boven de rijweg te hangen, waar die vandaag nog niet zijn", voegt Anton De Coster nog.  Fietsers die vanuit de Naamsestraat de Ring willen opdraaien zullen dat ook bij rood licht mogen doen en dat moet voor een snellere doorstroming zorgen. De werken zouden nog voor de zomer klaar moeten zijn.

Meest gelezen