Ziekenhuis van Pelt heeft voortaan echte tuin voor patiënten, bezoekers en personeel

Aan het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt is een belevingstuin aangelegd. Zowel patiënten, bezoekers als het personeel kunnen er even een luchtje scheppen.  Er werd ook een rolstoelpad aangelegd met banken en enkele picknickplaatsen.

"Vlaanderen wil vergroenen, maar dat doen we niet alleen door bossen aan te planten", vertelt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA). "Ik vind het ook belangrijk om natuur in de buurt te brengen van bijvoorbeeld ziekenhuizen en woonzorgcentra. Onlangs is er nog een rozentuin aangelegd aan een wzc in Hasselt,  zodat alle zintuigen van demente bewoners geprikkeld kunnen worden. En nu is er hier aan het ziekenhuis van Pelt ook een belevingstuin." 

Het kale grasveld aan het ziekenhuis is de voorbije maanden omgevormd tot een echte tuin, met fruitbomen, hagen en bloembollen. En er zijn ook kruiden aangeplant. "Ook onze therapeuten zullen hier met de patiënten naartoe komen", vertelt directeur Hans Ramaekers. "Bijvoorbeeld voor hun revalidatie." De tuin is een echte open tuin. "Ook bezoekers en de buurtbewoners kunnen hier even ontspannen, en het personeel. Ik zal hier zelf ook regelmatig terug te vinden zijn tijdens de middagpauze." 

Meest gelezen