5 auto's van straatracers in beslag genomen in Limburg: "Ze moeten dan familie bellen, dat maakt indruk"

In de politiezone van Beringen-Ham-Tessenderlo zijn dit jaar al vijf auto's van straatracers in beslag genomen.  Afgelopen weekend was dat nog het geval op de Kasteletsingel in Beringen toen twee bestuurders 120 km per uur reden op een plek waar je niet sneller dan 50 km per uur mag rijden. 

De politiezones Carma en Beringen-Ham-Tessenderlo voerden in december een nieuw reglement in om roekeloze automobilisten harder aan te pakken. Daardoor kunnen de auto's van bestuurders die roekeloze stunts uitvoeren op straat, in beslag genomen worden. De afgelopen maanden gebeurde dat al vijf keer in de zone Beringen-Ham-Tessenderlo. In de zone Carma kwam het zover nog niet. 

Ze moeten dan familie bellen om hen te komen halen, dat maakt indruk

Geert Wouters, korpschef PZ Beringen-Ham-Tessenderlo

De aanpak werkt, vindt Geert Wouters, de korpschef van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo. "Ze staan daar dan niet alleen zonder rijbewijs, ze moeten dan familie bellen om hen te komen halen. Dat maakt toch indruk op dat moment en dat is natuurlijk de bedoeling." Maar ook nadien volgt er nog een gesprek met de hardleerse bestuurders. "Ze worden dan uitgenodigd op het kabinet van de burgemeester voor een hoorzitting. Daarna kunnen ze hun voertuig terugkrijgen als ze een retributie van 500 euro betalen, plus de kosten van het wegtakelen."

Meest gelezen