Abdij van Westmalle brengt monnikenbier 'Extra' op de markt: "Oudste bier van onze brouwerij"

De Abdij van Westmalle verdeelt vanaf nu ook de Westmalle Extra in drankenhandels en horeca. Het gaat om het oudste bier van de abdij, dat aanvankelijk alleen door de monniken zelf gedronken werd. "De echte bierliefhebber kent onze Westmalle Extra. Het is een blond bier met een lager alcoholgehalte, maar wel met een heel volle smaak. Perfect voor bij de maaltijd", vertelt algemeen directeur Philippe Van Assche op Radio 2 Antwerpen. 

Heuglijk nieuws voor bierliefhebbers want de Abdij van Westmalle verdeelt vanaf nu ook de Westmalle Extra in drankenhandels en horeca. Het gaat niet om een nieuw bier, wel om een minder gekende broer van de Westmalle Tripel en Westmalle Dubbel. De Westmalle Extra is een blond bier met een lager alcoholgehalte, dat tot nu toe alleen op kleine schaal geproduceerd werd. 

Het bier werd lange tijd alleen door de monniken in de abdij gedronken. De laatste jaren was het ook al verkrijgbaar aan de abdij zelf of in het café er recht tegenover. "De echte bierliefhebber kent onze Westmalle Extra. Het is het oudste bier dat gebrouwen wordt in onze abdij", vertelt algemeen directeur Philippe Van Assche op Radio 2 Antwerpen. 

Iets speciaals voor horeca en drankenhandelaars

"Mensen konden de Extra elke vrijdagochtend komen ophalen, maar na verloop van tijd werd dat ons wat te veel. Het is tijd om het bier ook in de gespecialiseerde drankenhandels en in de horeca aan te bieden", gaat Van Assche verder

Het bier is perfect voor bij de maaltijd, net zoals de monniken het drinken

Algemeen directeur Philippe Van Assche

De Abdij van Westmalle hoopt de drankenhandelaren en de horeca-uitbaters iets speciaals aan te bieden vanaf ze de deuren opnieuw kunnen openen. "We zouden de terrassen heel graag opnieuw zien opengaan, want de horeca heeft het zeer lastig", zegt Van Assche. "Maar in de tussentijd kan je van dit bier ook perfect thuis genieten. Zeker in de zomer zal het smaken."  

De Westmalle Extra is vergelijkbaar met een pils, met een alcoholgehalte van 4,8 procent. Wel is het heel vol van smaak, met een bittere toets. "Perfect voor bij de maaltijd, zoals de monniken het drinken", klinkt het. 

Meest gelezen