Animal Rights

Animal Rights voert actie tegen uitbreiding van slachthuis in Tielt

Dierenrechtenactivisten van Animal Rights hebben vanmiddag geprotesteerd aan het slachthuis in Tielt. Ze zijn tegen de uitbreiding van het bedrijf. Het slachthuis kwam in 2017 in opspraak, nadat Animal Rights naar buiten was gekomen met beelden van dierenmishandeling. Daarvoor werden de zaakvoerder en het slachthuis veroordeeld tot een boete van elk 16.000 euro.

In 2017 had het slachthuis al een vergunningsaanvraag op zak, maar het plan werd in de koelkast gezet door undercoverbeelden die naar buiten werden gebracht door Animal Rights. Nu wil het slachthuis opnieuw uitbreiden. De slachtcapaciteit zou daarmee verhogen van 1,5 naar 2,4 miljoen varkens per jaar. "Daar zijn we het uiteraard niet mee eens. We roepen de mensen daarom massaal op om daar bezwaar tegen in te dienen", zegt Els Van Campenhout van Animal Rights.

Meest gelezen