CC0 - No Rights Reserved

Anja organiseert internationale 'lachfuif' voor haar 50ste verjaardag

Lachcoach Anja Vandenbergh uit Leuven wordt vandaag 50 jaar en dat viert ze op een speciale manier. Voor haar verjaardag wil Vandenbergh geen cadeau’s krijgen, maar geeft ze haar lach als geschenk.  Maar liefst 15 landen en 25 internationale lachambassadeurs doen mee aan haar online "Laughter Surprise Party".

"Het wordt een echte 'lachfuif'", legt Anja Vandenbergh uit aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Vandenbergh is lachcoach bij de Leuvense Lachclub ‘De Stralende Lachertjes’ en organiseert de online lachfuif voor haar 50ste verjaardag. "Van 7u 's ochtends tot 8u 's avonds gaan we elk halfuur 15 tot 20 minuten lachen." Dat doet Vandenbergh niet in haar eentje. "We gaan op lachreis doorheen 15 landen, samen met 25 lachcoaches uit de hele wereld." 

"Elk halfuur komt er een andere lachcoach mee lachen. Maar iedereen die mee wil doen, is welkom en kan deelnemen aan één of meerdere lachsessies." Tijdens de online lachsessies blijven alle microfoons aan, vertelt Vandenbergh. "Want elkaar horen lachen, werkt aanstekelijk."

Als je lacht, komen je hersenen tot rust

Volgens de lachcoach is de hele dag lachen niet vermoeiend. "Integendeel, je krijgt er energie van. Als je lacht, worden een aantal hormonen geactiveerd waardoor je zin krijgt om dingen te gaan doen en je je beter voelt. Als je lacht, ontspan je. Je bent in het hier en nu. Je hersenen komen tot rust waardoor je sneller kan relativeren." Aan het einde van de lachfuif staat er een sessie 'zen-lachen' gepland. "Dat is een lachoefening om aan het einde van de dag al de opgedane energie weer naar beneden te halen. Zen-lachen is rustig lachen, gecombineerd met een meditatieoefening."

CC0 - No Rights Reserved

Meest gelezen