Basisschool Sint-Jozef in Wemmel sluit tien dagen na besmettingen met Britse variant

De vrije basisschool Sint-Jozef in Wemmel gaat tien dagen op slot na een 15-tal coronabesmettingen. Een groot deel van de besmettingen zijn van de Britse variant. Vorige week gingen al vier klassen in quarantaine en doorheen het weekend bleken nog leerlingen en leerkrachten besmet. Met de afkoelingsperiode wil directrice Katrien Roels een uitbraak voorkomen. "Er is geen reden tot paniek. Op deze manier krijgen we het virus samen onder controle."

440 kleuters en leerlingen blijven de komende tien dagen thuis. Dat besliste de school in samenspraak met de gemeente. "Er waren voordien al maatregelen in vier klassen”, zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel). “Ook verschillende leerkrachten moesten in quarantaine. Uiteindelijk bleek dat er zoveel leerlingen en leerkrachten thuis moesten blijven dat we de werking niet langer konden garanderen", zegt de burgemeester. 

Geen testing

De school en gemeente beslisten daarom om een afkoelingsperiode van tien dagenin te lassen. Dat bevestigt schepen van Onderwijs Raf De Visscher (LB Wemmel). "Voorlopig gaan we niet testen op de school zelf. We bestrijden het virus met de afkoelingsperiode. Normaal gezien loopt die tot vrijdag 26 maart, maar we volgen de situatie op de voet op. Als het nodig is kunnen we het weekend er nog bij nemen en maandag 29 maart opnieuw openen", zegt De Visscher. 

Meest gelezen