© 2015 Tahir Carl Karmali ALL RIGHTS RESERVED

BEKIJK: onderwaterfoto Gentse studente op gigantisch reclamebord in populaire buurt New York

Een foto met een zeemeermin van de Gentse studente Elisa Maenhout hangt de komende twee weken te pronken op een reclamebord in New York. Het bord is te zien in een populaire buurt vlak bij Times Square. De studente won het Global Billboard Project NYC: een internationale fotowedstrijd.

Elisa Maenhout maakte de foto "Mermaid Iris in Devil's Eye, Florida, 2019" voor haar afstudeerproject aan het K.A.S.K., de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, in Gent. "De foto is genomen in Florida in een zoetwaterbron genaamd 'Devil's Eye'", legt Maenhout uit. "Het lijkt niet zo, maar de foto is volledig onder water genomen. Ik zit zelf in het water en de zeemeermin is meters onder mij aan het zwemmen. Ik heb de foto genomen van boven haar. Het water in de bron is zo helder dat je er los doorkijkt."

(lees verder onder de foto)

©Elisa Maenhout

De foto is de komende twee weken te bewonderen op een reuzegroot reclamebord, of zoals ze zeggen in Amerika "billboard", in het midden van dé modebuurt van Manhattan, om de hoek van Times Square. Maenhout fotografeerde, nog voor de coronacrisis, mannen en vrouwen die zich zeemeermin of -man voelen. 

De foto zal er hangen tot 29 maart 2021.

kasto80

Meest gelezen