Radio 2

Brand in gebouw met assistentiewoningen in Koksijde: "40 bewoners geëvacueerd, niemand gewond"

In Koksijde heeft het vanmorgen gebrand in een gebouw met assistentiewoningen. 40 senioren moesten geëvacueerd worden naar het woonzorgcentrum vlakbij. Dat verliep vlot en niemand raakte gewond.

Een droogkast op de eerste verdieping was in brand gevlogen en dat zorgde voor heel wat rook. De brandweer rukte massaal uit en er werden ook ziekenwagens meegestuurd uit voorzorg. De politie Westkust was meteen ter plaatse om te helpen evacueren.

Volgens Ine Deburchgraeve van de politie Westkust vielen er geen gewonden en ging een alerte werknemer van het Sociaal Huis de brand te lijf met een poederblusser. De brandweer sleurde de droogkast daarna naar buiten via de brandtrap en ventileerde alles grondig. Na een tijdje konden alle bewoners terug naar binnen.

Geschrokken

De evacuatie zorgde voor heel wat opschudding bij de bewoners. Een team van de politie kwam steun bieden. Ook burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD), brandweercommandant Kristof Dorné en schepen van Sociale Zaken Ivan Vancayseele (SP.A) kwamen ter plaatse om de bewoners wat gerust te stellen.

Radio 2

Meest gelezen