Prins Philip, 99 jaar, verlaat het ziekenhuis
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Britse prins Philip mag na een maand het ziekenhuis weer verlaten 

De echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II heeft vandaag het ziekenhuis mogen verlaten. De Britse prins Philip was op 16 februari opgenomen in het King Edward VII ziekenhuis in Londen. Hij kampte met een infectie, en heeft ook een ingreep aan het hart ondergaan. De 99-jarige Philip mag nu dus weer naar huis. 

Prins Philip, 99 jaar, is in Londen behandeld voor een infectie en heeft een ingreep aan het hart ondergaan. Dat laatste gebeurde in een gespecialiseerd ziekenhuis, Saint Bartholomew's. Maar een tijd geleden was hij weer naar het King Edward VII-ziekenhuis overgebracht. Dat is een privékliniek. Ook die heeft hij nu dus mogen verlaten. 

Prins Philip verlaat vanmorgen het ziekenhuis in Londen

Fotografen die buiten het ziekenhuis stonden te wachten, konden het vertrek vastleggen op foto. De prins, ook hertog van Edinburgh, verliet het ziekenhuis, achteraan gezeten in een auto. Er was ook politiebegeleiding. Voor zover bekend kreeg Philip in het ziekenhuis alleen het bezoek van zijn zoon, prins Charles. Koningin Elizabeth, 94 jaar, bleef al die tijd in het paleis. Tot nu heeft Buckingham Palace nog geen commentaar gegeven. 

Prins Philip werd half februari uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij zich niet goed voelde. De 99-jarige prins bleek een infectie te hebben. Welke is niet bekendgemaakt. Hij kampte ook met hartproblemen, dat was al een paar jaar het geval. De ingreep die hij onderging, was gericht op de behandeling van die bestaande problemen.

De ziekte van prins Philip zou niets te maken hebben met het coronavirus. In januari al werden zowel koningin Elizabeth als prins Philip gevaccineerd tegen COVID-19. 

AFP or licensors

Meest gelezen