Belga

Carnaval Halle volgend jaar vier in plaats van drie dagen?

Moet carnaval Halle volgend jaar vier dagen duren in plaats van drie? Het is een vraag waar ze mee bezig zijn in de stad. Organisator Halattraction is alvast vragende partij.

Afgelopen weekend was het carnaval in Halle, maar door corona kon dat al voor het tweede jaar op rij niet doorgaan in zijn “normale” vorm en werd er vooral online gevierd. De organisatoren van Halatraction hadden wel voor enkele verrassingen gezorgd, zo kleurde de Sint-Martinusbasiliek blauw, speelde de stadsbeiaardier carnavalsliedjes, en kon iedereen thuis de kaarsofferandes in de basiliek en de Sint-Rochuskerk volgen. 

Het zou een grote steun zijn voor de horeca en een bedanking omdat de regels zo goed zijn opgevolgd
Jos Appelmans, Halattraction

Maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als het “echte” carnaval, en daarom vraagt organisator Halattraction om volgend jaar vier dagen carnaval te vieren in plaats van drie. Organisator Jos Appelmans: “We hebben die vraag gesteld aan de burgemeester omdat alle carnavalisten in Halle de regels toch al een heel jaar goed hebben opgevolgd. En het zou ook een grote steun zijn voor de Halse horecazaken die altijd goed meewerken met carnaval.”

Serieuze vraag

De burgemeester van Halle Marc Snoeck (SP.A) gaat de vraag bekijken: “We nemen deze vraag erg serieus want iedereen heeft natuurlijk zijn best gedaan in deze moeilijke periode. Volgend jaar wil iedereen er natuurlijk een extra lap op geven, een extra dag zou ook de horeca ondersteunen. Maar ik neem die beslissing niet alleen, het moet besproken worden in het schepencollege en we moeten overleggen met de veiligheidsdiensten.”

Volgens Jos Appelmans is de kans groot dat er in 2022 een extra carnavalsdag komt: “Aangezien wij al jaren goed samenwerken met het stadsbestuur, is die kans erg groot. Er is wederzijds een groot vertrouwen. Ook met de veiligheidsdiensten hebben we een geweldige samenwerking, we hebben dan ook een zeer zwaar vermoeden dat ze gaan meestappen in het verhaal.”

Meest gelezen