(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Facebook sluit akkoord met Australische nieuwsgroepen

Facebook gaat in Australië betalen om het nieuws van mediagroepen News Corp en Nine Entertainment te verspreiden. Het akkoord komt er nadat de socialemediareus in februari had beslist om alle Australische nieuwswebsites van zijn platform te bannen. 

Volgens Australische media tekende Facebook een akkoord van drie jaar met News Corp, het mediaconglomeraat van Rupert Murdoch. De socialemediareus zal voortaan betalen om het nieuws van de Australische media te kunnen verspreiden.

"Betalen om nieuws te verspreiden"

Ook Nine Entertainment heeft een overeenkomst ondertekend met Facebook, al werd het nieuws nog niet bevestigd. 

De akkoorden komen nadat het Australisch parlement vorige maand een mediawet uitvaardigde die digitale platformen, zoals Facebook en Google, verplicht om te betalen voor het nieuws dat daarop verspreid wordt. Facebook reageerde furieus en schrapte Australische nieuwswebsites op al zijn platformen (Facebook, Instagram).

Eerder sloot Google een gelijkaardige overeenkomst met de mediagroepen.

Meest gelezen