Foto: gemeente Mol

Gemeente Mol renoveert historische windmolen van 165 jaar oud: "Investering in uniek stuk erfgoed"

In Mol is de renovatie van de windmolen van Ezaart gestart, een windmolen die al 165 jaar oud is. De molen is de enige van 9 windmolens die in Mol overblijft. "Het is mooi en uniek stukje erfgoed waarin we met plezier investeren voor het nageslacht", zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). 

Ooit stonden er 9 windmolens verspreid over Mol. De windmolen van Ezaart is de enige die nog overblijft. Het is één van de beschermde monumenten in de gemeente. De vorige renovatie is al van 1985 geleden, waardoor de molen intussen aan grondig onderhoud toe is. 

Het is een mooie en indrukwekkende site die we goed willen bewaren voor het nageslacht

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V)

De burgemeester van Mol, Wim Caeyers (CD&V), is blij dat de molen weer in al zijn glorie hersteld wordt: "Zo kan hij nog vele jaren kan draaien. Het is een hele mooie en indrukwekkende site. Dat unieke stukje van onze gemeente willen we goed bewaren voor het nageslacht."

De renovatie van de windmolen zal ongeveer 4 maanden duren. Nu daguitstappen weer zijn toegestaan voor de scholen, wordt de molen klaargemaakt om binnenkort opnieuw klassen te ontvangen. 

Meest gelezen