Gent vraagt automobilisten om gps bij te werken om boetes te vermijden 4 jaar na invoering circulatieplan

Stad Gent roept mensen met een verouderde gps op om die bij te werken om boetes te vermijden, vooral bij ingebouwde toestellen in auto's vormt dat een probleem. Mensen rijden daardoor, vier jaar na de start van het circulatieplan, nog altijd door nieuwe eenrichtingsstraten of  'knips' die zones afbakenen. De boete moet sowieso betaald worden. 

"Mijn gps stuurde me langs daar." Dat excuus krijgen politie en stadsdiensten nog verrassend vaak te horen in Gent. Vier jaar na de invoering van het circulatieplan krijgen mensen nog altijd boetes omdat ze bindelings hun gps vertrouwen. Als die niet is aangepast aan het circulatieplan, dan stuurt die hen langs straten waar ze niet langer door mogen rijden. 

Adviseur mobiliteit van de stad Gent, Sofie Aelterman: "We merken dat er nog altijd mensen zijn die een gps gebruiken die verouderd is. Die systemen moeten regelmatig geüpdatet worden en als je dat niet doet, rijd je met een verouderde kaart rond. Als je dan blindelings op die gps vertrouwt, bestaat het risico dat je niet correct rijdt. 

Hou je ogen op de weg

"Het is eigenlijk aan iedereen om ook rond te kijken als je rondrijdt. Dat is niet alleen belangrijk om geen GAS-boete te krijgen, maar ook om te zien wat er rond jou gebeurt". De gps volgen is nooit een excuus om een GAS-boete kwijt te schelden. De verboden doorgangen zijn goed aangegeven volgens de wettelijke normen. "Normaal gezien moet je die als chauffeur zien. Maar we weten allemaal dat heel wat mensen afgeleid zijn als ze met de wagen rijden en dan kunnen er natuurlijk fouten gebeuren. Gps updaten, maar vooral ogen op de weg houden, zou ik zeggen".

kasto80

Meest gelezen