Heropenen van terrassen "nog niet aan de orde" volgens minister van Volksgezondheid, Dedecker van Middelkerke is niet akkoord

Veel kustburgemeesters en ook de horeca-uitbaters aan de kust hopen nog altijd de terrassen te mogen opendoen tijdens de paasvakantie, maar de minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (SP.A) zei aan Radio 1 dat een heropening totaal nog niet aan de orde is. Jean-Marie Dedecker van Middelkerke is niet akkoord.

Om het volk dat naar de kust trekt tijdens de paasvakantie meer te kunnen spreiden, en ook meer toiletten te hebben, willen de kustburgemeesters dat de terrassen open mogen. Maar de coronacijfers stijgen opnieuw en daarom zegt de minister van Volksgezondheid dat het te vroeg is om hierover te beslissen. 

"Gesprekken over het heropenen van terrassen zijn totaal niet aan de orde", stelt Vandenbroucke kordaat. "Men moet ophouden met mensen dingen voor te houden. Versoepelingen zijn heel sympathiek, maar dat is de mensen een rad voor de ogen draaien. Als je respect hebt voor de mensen moet je de feiten voor ogen houden: er zijn meer besmettingen en er worden meer mensen opgenomen in het ziekenhuis."

Als men de cijfers nog slechter wil, dan moet men de terrassen vooral gesloten houden

Burgemeester van Middelkerke, Jean-Marie Dedecker (LDD)

Niet akkoord

Wie helemaal niet blij is met dat standpunt van minister Vandenbroucke, is burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) van Middelkerke. Hij vraagt al weken om de terrassen te mogen openen en vraagt de horeca-uitbaters in Middelkerke om daar zelfs niet op te wachten, maar al te openen tijdens de paasvakantie. 

"Ik ben helemaal niet akkoord", zegt burgemeester Dedecker aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Het idee om daar nu nog niet over na te denken, is wereldvreemd. Ik heb de minister vorige week nog uitgenodigd om eens te komen kijken in Middelkerke, maar daar is hij niet op ingegaan. Wij verwachten hier in de paasvakantie een vloot aan mensen. Als men de cijfers nog slechter wil, dan moet men de terrassen vooral gesloten houden. Mensen gaan dan op eigen initiatief samenhokken. Is dat dan de bedoeling? Wij hebben plaats op de zeedijk en op het strand. We kunnen het dus veilig organiseren."

Meest gelezen