Radio 2

Ieper lokt wielertoeristen met fietstruitjes

Anderhalve week voor de start van Gent-Wevelgem is Ieper al helemaal in koersstemming. Er hangen wielertruitjes in de belangrijkste straten van het centrum. Ieper profileert zich meer en meer als fietsstad en -regio om fietstoeristen aan te trekken.

Nu de drukke toeristische herdenkingsjaren van de Eerste Wereldoorlog achter de rug zijn, profileert de regio Ieper zich als een ideale fiets- en wandelstreek. Het is daarom onder meer dat het stadsbestuur de inspanning deed om de start van de wielerklassieker Gent-Wevelgem binnen te halen.

De wielertruitjes hangen onder andere in de Menenstraat en Rijselstraat. Ze zijn versierd met klaprozen, regenboogkleuren, de Belgische driekleur en de logo’s van de Stad Ieper, Gent-Wevelgem en de wielerfederatie UCI. Schepen van Evenementen Diego Desmadryl (Open Ieper):  “We hebben dit vooraf besproken met de organisatie van Gent-Wevelgem. Want je mag niet zomaar elk wielertruitje ophangen. De truitjes zijn nieuw én duurzaam. De komende jaren zullen we ze telkens in de periode van Gent-Wevelgem ophangen om Ieper op de kaart te zetten als wielerstad. We zullen dat ook doen tijdens de passage van de koers in Ieper door op de Grote Markt een groot doek uit te rollen met de slogan ‘fietsen vanuit Ieper’. Met die promotie willen we in de zomer extra fietstoeristen aantrekken.”

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen