Pexels-Tomasz Filipek

Meer vissers in Deinze door corona: "De cafés zijn dicht en dit kan veilig, het is de perfecte buitensport"

In Deinze zijn er 200 visvergunningen meer aangevraagd dan vorig jaar en dat heeft alles met de coronacrisis te maken. "Het is de ideale coronasport", klinkt het aan Martinusput. 

Er zit weer voldoende vis op de Martinusput in Deinze om de groeiende groep hobbyvissers het komend seizoen zoet te houden. Er is, net zo als elk jaar, 1.250 kilo uitgezet:  250 kilo karper, 750 kilo kruiskarpers en 250 kg brasem. “Het is belangrijk dat er voldoende vissen in de Martinusvijver zitten”, zegt Gregory De Keyser van Team Hengelsport De Keyser. "Elk jaar sterft een aantal vissen aan een natuurlijke dood. Er zijn ook aalscholvers die hier jagen en soms worden er ook vissen gestolen."  Zeker nu er meer belangstelling is voor de vissport in Deinze is een gezond visbestand een must. 

De cafés zijn nu eenmaal dicht, vissen is een leuke en veilige hobby in openlucht

Gregory De Keyser van Team Hengelsport De Keyser

In Deinze zijn er 200 visvergunningen meer aangevraagd dan in een niet-coronajaar. "De hengelsport wint aan populariteit bij de mensen tijdens corona. De cafés zijn nu eenmaal dicht, en vissen is een leuke hobby om samen uit te voeren in openlucht. Het is coronasproof omdat je buiten zit op 10 meter van elkaar”, besluit De Keyzer. 

kasto80

Meest gelezen