Studio 100

Aantal inschrijvingen om Klaasje op te volgen bij K3 klokt af op 22.690 kandidaten

22.690 kandidaten hebben zich ingeschreven om de opvolger te worden van de Nederlandse Klaasje Meijer bij K3. Van het totale aantal kandidaten identificeert 63,6% zich als vrouw, 22% als man. 13,1% duidde "zeg ik liever niet" aan en 1,3% vulde "X" in bij het invullen van het inschrijvingsformulier.

Toen op 9 februari werd bekendgemaakt dat de Nederlandse Klaasje Meijer (25) de meidengroep K3 zou verlaten, kwam dat nieuws totaal onverwacht. Maar lang moesten de fans niet wachten, want er werd meteen gecommuniceerd dat er op zoek zou worden gegaan naar een opvolger om samen met Marthe en Hanne van K3 door te gaan. En de opvolger van Klaasje zou ook een man mogen zijn.

Na iets meer dan een maand zijn de inschrijvingen gisteravond om klokslag 20 uur afgesloten. In totaal hebben 22.690 kandidaten zich ingeschreven in de hoop Klaasje te kunnen opvolgen. In vergelijking met vijf jaar geleden is dat aantal inschrijvingen meer dan verdrievoudigd, toen waren er 6.000 inschrijvingen om Karen, Kristel en Josje op te volgen.

Er is ook een zekere diversiteit te zien in het aantal kandidaten dat zich nu heeft ingeschreven. Van het totale aantal kandidaten identificeert 63,6% zich als vrouw en 22% als man. 13,1% duidde "zeg ik liever niet" aan en 1,3% vulde "X" in bij het invullen van het inschrijvingsformulier.

Wie uiteindelijk de opvolger van Klaasje wordt, komen we te weten in een nieuw televisieprogramma, net zoals vijf jaar geleden.

 

Meest gelezen