The Crystal Ship

Kunstenfestival "The Crystal Ship" in Oostende verschuift naar juni 2021

De stad Oostende heeft beslist om het kunstenfestival "The Crystal Ship" door te schuiven naar juni. Normaal gezien kan je tijdens de paasvakantie in openlucht genieten van heel wat kunstwerken, maar door reisbeperkingen kunnen bepaalde internationale artiesten hier niet geraken.

Normaal gezien is "The Crystal Ship" de start van de lente-activiteiten in Oostende. "De paasvakantie wordt al sinds 2016 gekleurd door nieuwe werken van "The Crystal Ship". Internationale artiesten werken wekenlang aan gigantische muurschilderingen. Het evenement lokt elk jaar veel extra bezoekers naar onze stad. Dit jaar kiezen we ervoor om "The Crystal Ship" naar juni door te schuiven om de eigenheid zoveel mogelijk te bewaren", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Reisbeperkingen

“Onze artiesten moeten niet enkel rekening houden met de maatregelen in België, maar ook met die uit hun thuisland. Dit komt er vaak op neer dat ze 2 uitgebreide quarantaineperiodes moeten uitzitten, hier en thuis. Dat blijkt voor veel van hen niet haalbaar", zegt curator Bjørn Van Poucke.

"Mochten de reismaatregelen in juni nog niet versoepeld zijn, dan kunnen we het in het slechtste geval nog naar een latere datum verplaatsen. Maar voorlopig gaan we daar niet van uit", zegt Van Poucke. 

Nationale en internationale artiesten zullen van 12 tot en met 20 juni 2021 opnieuw kunstinstallaties en muurschilderingen creëren, met de stad als canvas. Er zullen deze editie geen openingsfeest en randactiveiten georganiseerd worden. 

Meest gelezen