Milieuvergunning Antwerpse Handelsbeurs geschorst: voorlopig geen activiteiten meer toegelaten

De milieuvergunning voor de Antwerpse Handelsbeurs is geschorst, dat schrijft Gazet Van Antwerpen en werd aan onze redactie bevestigd. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de milieuvergunning geschorst omdat deze eigenlijk al vervallen was toen de locatie in gebruik werd genomen. Er mogen voorlopig geen activiteiten meer plaatsvinden, zowel in het hotel als in de zalen. 

De Handelsbeurs ging anderhalf jaar geleden weer open nadat het historische gebouw in de buurt van de Meir jarenlang dicht was voor restauratiewerken. 

Sinds de opening van de Handelsbeurs werden er regelmatig evenementen georganiseerd, maar dat zorgde al snel voor problemen met enkele buurtbewoners die klaagden over geluidsoverlast. Die stapten eind vorig jaar naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen met de vraag de vergunning te schorsen. De schorsing heeft echter nog niets te maken met de mogelijke lawaaihinder. Dat dossier wordt nog behandeld. 

Wel blijkt dat de milieuvergunning van de nv Handelsbeurs bij de opening al zes maanden vervallen was. De locatie werd dus te laat in gebruik genomen, waardoor de milieuvergunning nu geschorst wordt.

Meest gelezen