Nieuwe mogelijkheden voor betonbedrijf langs Albertkanaal in Zutendaal

Het bedrijventerrein van betonbedrijf Ebema, langs het Albertkanaal in Zutendaal is hertekend. Daardoor kan het bedrijf gemakkelijker uitbreiden en meer grondstoffen en producten vervoeren via het water. 

Het bedrijventerrein van Ebema lag er tot nu toe erg grillig bij en dat zette een rem op de uitbreidingsmogelijkheden. In de loop van de jaren hadden verschillende onteigeningen geleid tot een lappendeken van gronden die het bedrijf kon gebruiken. Al van 2002 waren er plannen om daar wat meer orde in te brengen en dat heeft de Vlaamse regering nu via een plan in orde gebracht.

We hadden grond maar we konden hem niet gebruiken
Ludo Panis, bestuurder Ebema

Door een hertekening van de gronden kan het bedrijf nu makkelijker uitbreiden en ook meer grondstoffen aan- en afvoeren via het water. De totale oppervlakte van het industriegebied is nu zelfs 1 hectare kleiner geworden en toch kan Ebema 4 hectare grond beter gebruiken voor zijn uitbreidingsplannen. En die plannen zijn er. "Zo wil het bedrijf op termijn een bijkomende fabriek bouwen", zegt Ludo Panis van Ebema. "We gaan ook tijdens de nacht leveren, schepen laden 's nachts bij ons een bestelling op en 's morgens staat die lading bij de klant". 

Meest gelezen