Onverwachte machtswissel bij de politiezone Borgloon

De politiezone Kanton Borgloon zal in de komende periode geleid worden door Geert Luypaert, de zonechef van Tongeren-Herstappe. Hij wordt daarvoor twee dagen per week ter beschikking gesteld. Hij komt daarmee in de plaats van Rohnny Maes die het korps al meer dan 7 jaar leidde als waarnemend zonechef. 

Het politiecollege van het kanton Borgloon besliste vandaag dat de politiezone vanaf nu zal geleid worden door de zonechef van de aangrenzende politiezone Tongeren-Herstappe. Geert Luypaert zal het korps twee dagen per week leiden. De overige dagen doet huidig waarnemend zonechef Rohnny Maes dat. Volgens Eric Awouters, de voorzitter van het politiecollege, drong de beslissing zich op omdat er nu een onwettelijke situatie bestond. "Het kan niet dat een waarnemend korpschef zo lang het korps leidt. We beseffen wel dat de huidige korpschef goed ligt bij het hele korps en dat ze deze beslissing niet verwacht hadden".

Binnen de zes maanden fusie van drie politiezones

De nieuwe regeling komt er in afwachting van een grote fusie in Zuid-Limburg. Het politiecollege van het kanton Borgloon engageert zich om binnen de zes maanden een principieel akkoord te bereiken over een fusie met Tongeren-Herstappe en Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. Die gesprekken lopen al sinds 2019.

Meest gelezen