BELGA/MAETERLINCK

Ook dit jaar geen Dodentocht in Bornem: "13.000 wandelaars bijeenbrengen, kan deze zomer nog niet"

Net als vorig jaar zal er ook dit jaar geen Dodentocht georganiseerd worden in Bornem. Volgens de organisatie zal het deze zomer nog niet mogelijk zijn om duizenden wandelaars en toeschouwers bij elkaar te brengen. Ook gemeente heeft intussen laten weten dat ze, na overleg met de hulpdiensten, geen groen licht kan geven aan het evenement. De Dodentocht is een wandeltocht van 100 kilometer. "Uitstellen naar een latere datum is geen optie voor ons", klinkt het bij de organisatie. "Er wordt wel gewerkt aan een alternatief."

Het is met spijt in het hart dat de organisatie van de Dodentocht het nieuws verspreidt vandaag: “We hadden het liever anders gezien en hoopten dat we op 13 augustus opnieuw met 13 000 wandelaars aan de start zouden staan van de 52ste editie van 100Km Dodentocht", zegt woordvoerder Ilse Robyn. 

"Maar door de epidemiologische situatie van COVID-19 komt de organisatie van internationale massa-events tijdens de zomer van 2021 meer en meer onder druk te staan. En het garanderen van de veiligheid en de gezondheid van onze vrijwilligers en wandelaars komen op de eerste plaats." 

Wij kijken er als vrijwilliger ook altijd naar uit. We hopen dus een alternatief te vinden waar zowel wij als de wandelaars hun hart aan kunnen ophalen.

Ilse Robyn, woordvoerder Dodentocht

Het evenement later dit jaar organiseren, is voor de organisatie niet mogelijk. Vrijwilligers kunnen in najaar moeilijker vakantie nemen, het wordt dan ook vroeger donker en de kans op slecht weer wordt groter. Er wordt wel een alternatief gezocht dat coronaveilig is. “Iedereen binnen de organisatie staat te popelen om nog eens een groter wandelevent te organiseren. We kijken er als vrijwilliger toch altijd naar uit, dat gevoel van samenhorigheid, samen trekken aan een pracht van een organisatie. We hopen dus een alternatief te vinden waar zowel wij, de vrijwilligers, als de wandelaars hun hart aan kunnen ophalen."

Vorig jaar werden mensen uitgedaagd om 100 kilometer op hun eentje te wandelen op vier weken tijd. Meer dan 17.000 mensen schreven zich in en betaalden 10 euro, die geschonken werd aan het goede doel. Dat initiatief werd eind vorig jaar nog eens herhaald en loopt nog tot het einde van de maand. 

Meest gelezen